drøm at du drukner

Drømmer om å drukne kan være ubehagelig og opprørende, men det er ofte et tegn på at du ønsker å gjøre noen endringer i ditt liv. I denne artikkelen vil vi undersøke hvilke betydninger som ligger bak drømmen om å drukne.

Drukningsdrømmer er utrolig skumle, men de er ikke så skumle som de ser ut til. Selv om de fleste forbinder en drukningsdrøm med reell fare, er sannheten at disse drømmene vanligvis reagerer på en mindre bevisst frykt, vanligvis den for ikke å kunne møte forventninger eller krav. Bildet av å drukne i drømmene dine kan tolkes på mange måter, avhengig av dine personlige erfaringer og frykt. Les videre for å finne ut mer om hva det vil si å drømme om dette og hvordan du kan løse dine bekymringer ved å møte dem.

Hva betyr det å drømme om å drukne?

Drukning er en av de vanligste drømmene, men også en av de skumleste. I en drøm representerer drukning vanligvis manglende evne til å kontrollere livet ditt eller en situasjon. Du kan føle at du ikke har kontroll over livet ditt, eller at det er noe utenfor din kontroll som forårsaker nød. På den annen side kan drømmen være et uttrykk for frykten din; Hvis du har frykt for vann, for eksempel, kan underbevisstheten din bringe opp bilder av drukning i vann i et forsøk på å hjelpe deg med å møte og løse denne frykten.

Hvorfor drømmer vi om å drukne?

Å drømme om å drukne er faktisk et veldig vanlig fenomen. Ifølge Sigmund Freud, som studerte de skjulte betydningene bak drømmer, er drukningshandlingen den vanligste måten mennesker uttrykker følelser av seksuell frustrasjon. Som barn var vi nysgjerrige på kroppen vår og måtene å samhandle med dem på. Da vi vokste opp, ble vi lært opp til å undertrykke disse følelsene og tankene; de forsvant imidlertid ikke helt. Faktisk dukker disse undertrykte følelsene ofte opp i drømmene våre som symboler på seksuell frustrasjon. Et av disse symbolene er vann; når vann sees i en drøm, er det vanligvis representativt for seksuell frustrasjon.

drukning og frykt

Hvis du opplever en drukningsdrøm, kan det være en symbolsk representasjon av din dypeste frykt. Hvis du noen gang har vært i en situasjon hvor dine ferdigheter og ressurser ikke var nok til å overvinne vanskeligheten, kan det hende du har følt en viss kvelning. Du kan ha følt deg overveldet og lammet som om du druknet. Drukningsdrømmer oppstår ofte etter stressende situasjoner, når du føler deg maktesløs til å løse et problem. Hvis du for øyeblikket står overfor et problem i livet ditt, kan det å drukne i drømmen representere din manglende evne til å overvinne problemet.

drukning og ego

Drukningsdrømmer kan også være en representasjon av egoet ditt. Når du har en oppblåst følelse av selvbetydning, sies det at du har et ego. Når egoet ditt svulmer til det punktet at du tror at du er viktigere enn alle rundt deg, sies det at du lider av en tilstand av arroganse. Arroganse blir vanligvis straffet av gudene, og i gresk mytologi var en vanlig måte å bruke denne straffen på å kaste lovbryteren i vannet, hvor de uunngåelig ville synke og drukne. Drukningsdrømmer kan være et forsøk fra det ubevisste ditt å straffe egoet ditt og bringe deg tilbake til virkeligheten.

drukning og relasjoner

Å drømme om at du drukner mens du er i et forhold kan være en advarsel om ikke å miste kontrollen over livet ditt. Du gir kanskje for mye av deg selv til partneren din og mister evnen til å ta avgjørelser som gagner deg. På den annen side kan drømmen være en refleksjon av frykten din for å bli forlatt av partneren din. Å drømme om at du drukner i et forhold kan også indikere at du sliter med følelser av skyld eller skam. Du kan føle deg skyldig over noe som har skjedd i forholdet eller skamme deg over din egen oppførsel.

Drukning og selvtillit

Drukningsdrømmer er også ganske vanlig for personer som lider av lav selvtillit og angst. Du kan føle at du ikke er god nok, og dette hindrer deg i å forfølge drømmene dine eller gjøre de tingene du ønsker å gjøre i livet. Du kan også skamme deg over noe du har gjort. Drukningsdrømmer kan være et forsøk fra underbevisstheten din på å trekke oppmerksomheten din til følelsene av skam og hjelpe deg å komme over dem.

konklusjon

Drukningsdrømmer er vanligvis et tegn på at du føler deg overveldet av noe i livet ditt og føler deg maktesløs til å gjøre noe med det. Den beste måten å håndtere disse følelsene på er å identifisere hva som forårsaker dem. Er det noe i livet ditt som forårsaker stress? Føler du deg skyldig for noe du har gjort? Hvis du identifiserer hva som får deg til å føle deg slik, vil du bedre kunne håndtere disse følelsene og forhåpentligvis slutte å drømme om å drukne.

Andre betydninger av drømmer som du drukner medNoen spørsmål fra brukere med denne drømmen

Hva betyr det å drømme om at man drukner?

Å drømme om å drukne kan symbolisere å føle seg overveldet av følelser, stress eller problemer.

drømmer om å gifte seg

Hva betyr det når jeg drømmer at jeg drukner?

Det kan symbolisere en følelse av å være overveldet av noe, ofte følelsen av å være hjelpeløs.

Deja un comentario